Πρωτοβουλίες για την διάσωση του Αττικού αμπελώνα

Η ανάδειξη των προβλημάτων του Αττικού Αμπελώνα από τους Οινοποιητικούς συνεταιρισμούς Α.Σ ΚΟΡΩΠΙΟΥ, Α.Σ. ΣΠΑΤΩΝ, Α.A.Σ. ΠΑΙΑΝΙΑΣ, Α.Σ. ΜΑΡΚΟ, Α.Σ ΜΕΓΑΡΩΝ και Α.Σ ΚΕΡΑΤΕΑΣ έφεραν αποτέλεσμα.

Ανακοίνωση για το θέμα αυτό εξέδωσαν οι συνεταιρισμοί της Αττικής.

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ

Ιδιαίτερη Ικανοποίηση προκάλεσε στους αμπελουργούς της Αττικής η κοινή ανακοίνωση του ΥΠ. ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΩΝ και του ΥΠ.Α.Α.Τρ, για την έκτακτη οικονομική ενίσχυση μέσω του de minimis των οινοποιήσιμων σταφυλιών της περιοχής.

«Η απόφαση συμβάλλει στην κάλυψη μέρους των αυξημένων καλλιεργητικών δαπανών, που έχουν μειώσει δραματικά το εισόδημα και θέτουν εν αμφιβόλω την συνέχιση της αμπελοκαλλιέργειας στην περιοχή. Είναι απόφαση στην σωστή κατεύθυνση. Θα πρέπει να ακολουθήσουν μέτρα και παρεμβάσεις όπως αποφασίσθηκαν στην Ημερίδα της 19ης Δεκεμβρίου στο Κορωπί, που έγινε παρουσία και του Υπουργού Α.Α.Τρ κ. Γ. Γεωργαντά» σχολίασαν εκπρόσωποι των 6 αμπελουργικών Συνεταιρισμών της Αττικής.

Οι Αμπελουργικοί Συνεταιρισμοί: ΚΟΡΩΠΙΟΥ, ΣΠΑΤΩΝ, ΠΑΙΑΝΙΑΣ, ΜΑΡΚΟ, ΜΕΓΑΡΩΝ , και ΚΕΡΑΤΕΑΣ, χαιρετίζουν με ικανοποίηση την προαναφερόμενη απόφαση έκτακτης ενίσχυσης των αμπελουργών της Αττικής, ευχαριστούν όσους συνέβαλλαν στην προώθηση της ανάγκης στήριξης του κλάδου και ιδιαίτερα τον πρώην Υπουργό και Βουλευτή της Ν.Δ. κ. Γ. ΒΛΑΧΟ που πρωτοστάτησε σε όλα τα επίπεδα διεκδίκησης του αιτήματος, τον Υπουργό Εσωτερικών κ. Μ. ΒΟΡΙΔΗ για τις υποστηρικτικές του παρεμβάσεις και την ΚΕΟΣΟΕ για την τεκμηρίωση του συνόλου των αιτημάτων «διάσωσης του Αττικού Αμπελώνα»

Σ. ΓΕΩΡΓΑΚΗΣ ( Α.Ο.Σ. ΚΟΡΩΠΙΟΥ )

Β. ΜΠΕΚΑΣ ( Α.Σ. ΣΠΑΤΩΝ)

Π. ΣΤΑΜΑΤΗΣ (A.Α.Σ. ΠΑΙΑΝΙΑΣ)

Κ. ΝΙΚΟΛΑΟΥ (Α.Σ. ΜΑΡΚΟ)

Π. ΑΘΑΝΑΣΙΟΥ ( Α.Σ. ΚΕΡΑΤΕΑΣ)

Π. ΜΑΝΩΛΟΠΟΥΛΟΣ (Α.Σ. ΜΕΓΑΡΩΝ)