Τα σταφύλια λίγη ώρα μετά τη συγκομιδή τους προσκομίζονται στο οινοποιείο. Κατόπιν γλευκοποιούνται στα σύγχρονα πνευματικά πιεστήρια και ο παραγόμενος μούστος, μετά τον διαχωρισμό των τελικών πιέσεων, διαυγάζεται και οδηγείται στις δεξαμενές ζύμωσης. Η ζύμωση πραγματοποιείται σε χαμηλές θερμοκρασίες, κάτω από αυστηρά ελεγχόμενες συνθήκες υπό την επίβλεψη του χημικού- οινολόγου. Με αυτό τον τρόπο αναδεικνύεται ο φρουτώδης και αρωματικός χαρακτήρας της ποικιλίας. Ο παραγόμενος νέος οίνος μεταφέρεται στις δεξαμενές αποθήκευσης πριν την τελική διαδικασία σταθεροποίησης ώστε να είναι έτοιμος για εμφιάλωση – τυποποίηση – κατανάλωση.
Βασικά τεχνικά χαρακτηριστικά:
Οινόπνευμα: 12,5 % vol
Πτητική οξύτητα: 0,25 g/L οξiκού οξέος
Ολική οξύτητα: 5,1 g/L τρυγικού οξέος
PH: 3,50