Έναρξη Τρύγου

Με δεδομένο ότι η μέση μέγιστη ημερήσια θερμοκρασία τον Αύγουστο κυμάνθηκε χαμηλότερα από τον μέσο όρο της περιόδου 2010-2019 Στην Αττική, οι μετεωρολογικοί σταθμοί κατέγραψαν 25 ημέρες με μέγιστη θερμοκρασία χαμηλότερη από τα κανονικά για την εποχή επίπεδα και μέση μηνιαία απόκλιση -1.3°C (πηγή www.meteo.gr)

Αυτό είχε ως αποτέλεσμα να επιβραδυνθεί η ωρίμανση και των σταφυλιών της περιοχής μας και αντίστοιχα να έχουμε έναρξη τρύγου το 2022 για το Σαββατιανό στις αρχές του δεύτερου δεκαημέρου του Σεπτεμβρίου, γεγονός φυσιολογικό για την περιοχή των Μεσογείων, καθώς παραδοσιακά ο τρύγος ξεκινούσε την ημέρα του Σταυρού 14/9.

Με στόχο την παραγωγή ενός ποιοτικού , ανταγωνιστικού και γνήσιου Μεσογείτικου οίνου και αφού συνεκτιμήθηκαν από τους επιστημονικούς συνεργάτες -οινολόγους τα δεδομένα, το Δ.Σ. του ΑΑΣ Παιανίας αποφάσισε την έναρξη του φετινού τρύγου του Σαββατιανού των Μεσογείων τη Δευτέρα 12 Σεπτεμβρίου 2022, προκειμένου να προστατευτεί η ποιοτική φετινή παραγωγή και να διασφαλιστεί το μέγιστο δυνατόν όφελος των παραγωγών – μελών μας.

Υπενθυμίζουμε ότι τα σταφύλια εισκομίζονται σε φρεσκοβαμμένες ρεμούλκες και τις τρεις πρώτες ημέρες παραλαμβάνουμε μόνο από ξερικά αμπέλια.

Ευχόμαστε καλό τρύγο και καλά κρασιά!